Start nieuw vijverseizoen.

07/04/2022

 

Eindelijk kunnen we aan het nieuwe vijverseizoen beginnen!

Ondanks dat Corona, wat ons leven beheerste de laatste 2 jaar, bijna verleden tijd is wordt ons dagelijks leven nog steeds op zijn kop gezet. Deze keer door een oorlog waar niemand vat op heeft en de daardoor ontstane onzekerheden, zoals schaarste van grondstoffen en producten, duurdere prijzen en transporten, … hebben helaas ook invloed op onze fantastische hobby. Maar laat ons hierdoor niet minder gaan genieten van het komende tuin- en vijverseizoen.

Gelukkig konden we wel weer in Japan bij onze vertrouwde kwekers terecht. De nieuwe pareltjes komen van o.a. Otsuka, Chogoro, Igarashi, Isa, Kataoka, Kase, Suda (longfin), Marusaka, Oofuchi, Izumiya, Kawakami, Yagenji, Sakazume, ….

Met wat omwegen en enkele malen uitstel is eindelijk onze nieuwe oogst Japanse Koi aangekomen. Deze prachtige baby- en 2-jaarse Koi zijn gezond en wel hier aangekomen en aan hun quarantaine-periode bezig. Eens de watertemperatuur van uw en onze vijvers weer op 10 graden kunnen de vissen naar jullie vijvers verhuizen. 

Dus nog even wachten op wat mooier weer en het leven in en rond de vijver kan beginnen. Wij hebben er alvast heel veel zin in.

U kan nu al wel bij ons terecht voor advies en producten.

Vergeet ook zeker de voorjaarskuur niet, zodat zowel de vijver als de vissen direct een goede start kunnen maken. Alles hiervoor is op voorraad. Vraag er naar als je ons bezoekt. 

Breng ook gerust een flesje vijverwater mee om te laten testen. Goede waterwaardes zijn van groot belang om heel het seizoen te kunnen genieten.

Verder is de winkel weer aangevuld met alles wat u ook maar nodig kan hebben om de vijver op te starten, te onderhouden en de vissen weer in optimale conditie te brengen.

De beste Koivoeders, filters en filtermaterialen, UV-filters en lampen, ECO pompen, luchtpompen en luchttoebehoren, een uitgebreid assortiment PVC, verzorgings- en onderhoudsproducten, medicijnen en waterverbeteraars. 

Voor diegene die niet tot onze winkel kunnen komen kan de voorjaarskuur, verzorgingsproducten, e.a. bestellen per mail op info@nipponkoigarden.com.

Ons NKG anti-draadalg product is ook te verkrijgen via de webshop www.deltapetcare.be

 

NIEUWE openingsuren: di - do - vrij - zat: 9 u - 12 u / 12.30 u - 17 u  •  ma - woe - zon- en feestdagen: gesloten

 

Graag op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief op www.nipponkoigarden.com

Vergeet ons ook niet te liken op facebook: FaceBook