Het nieuwe Koi-seizoen van 2017 gaat beginnen.

14/03/2017

 

De voorbije winter was ondanks dat het veel regende en er af en toe wat nachtvorst was, toch zacht van temperatuur. Goed voor onze Koi, want zo hadden ze weinig te lijden en zullen ze, na het opnieuw opstarten van de vijvers, snel hun volle krachten herwinnen.                                   

Dinsdag 7 maart zijn we naar Brussels airport gereden om de laatste selectie Niigata Koi van dit voorjaar af te halen. Alles verliep vlot en eens in Brecht de vissen waren uitgeladen en in hun nieuwe verblijven zaten, konden we met een tevreden en gerust hart zeggen dat we een prachtige nieuwe selectie hadden samengebracht.

Er zitten hier nu meer dan 2500 éénjarige Koi van 15 tot 20 cm, driehonderd tweejarige Koi van 35 tot 50 cm en een zestigtal meerjarige Koi telkens in meerdere variëteiten. Allen van zeer hoge kwaliteit.

Bij uitzondering hebben we van Mitsunori Isa een vijftiental Jumbo tosai Showa mogen selecteren uit zijn tategoi.

Ook bij Marudoh mochten we, na lang aandringen, vijftien van zijn Jumbo tosai tategoi Kohaku uitzoeken en zoals iedere lente selecteerden we weer vijftig veelbelovende tateshita Sanke van 22-25 cm bij Kataoka.

Samen met de 459 prachtige twee-, drie- en vierjarige Koi, die we in december en januari reeds naar Brecht brachten, zullen we aan onze vrienden en klanten weer vele uitzonderlijk mooie Koi kunnen tonen.

Bij Nippon Koi Garden zijn we klaar om onze klanten in het nieuwe seizoen weer met raad en daad bij te staan. Laat ons hopen dat de zomer lang, zonnig en warm zal zijn, dan kunnen we optimaal van onze hobby genieten.

Vanaf zaterdag 18 maart gaan we terug over op onze zomeruren.