Enkele nuttige voorjaarstips.

14/03/2017

 

Wie na de winter het nieuwe Koiseizoen zonder problemen wil ingaan, willen we toch aanraden enkele voorzorgsmaatregelen te nemen.
Ook onze goede raad, waarop u ten alle tijden kan rekenen, zullen uw voorbereidingen goed laten verlopen en zo zal je de hele zomer van je mooie Koi kunnen genieten.

Controleren en reinigen:

Als het afdekmateriaal van de vijver wordt gehaald, is de tijd aangebroken om alles eens grondig onder handen te nemen.
Controleer of het filtersysteem niet vervuild is en moet gereinigd worden.
Ook de bodem en de wanden van de vijver eens goed bekijken, want je zal verrast zijn te zien dat tijdens de winter de draadalg toch is blijven doorgroeien.
Daar moet op tijd wat aan gedaan worden, want met de stijging van de temperatuur zullen er anders snel lange slierten de vijver ontsieren. O.a. ons NKG ANTI-DRAADALGMIDDEL kan je daar van verlossen.

Voederen:

We willen nu ook terug onze Koi gaan voederen, maar begin niet te vlug! Wacht tot het water de 10 graden bereikt heeft en gebruik dan alleen voeders die voor lage temperaturen geschikt zijn, zoals bv. MIHARA ALL SEASON of een speciaal voeder dat Wheat Germ bevat. Voeg er gedurende een drietal weken een weinig van onze KOI SUPER HEALTH en/of KOI MULTI-VITAMINE aan toe, dan bouwen de vissen op korte tijd terug weerstand op en komen ze snel weer op krachten.

Anti-parasitaire kuur:

De Koi moeten op conditie en beschadigingen gecontroleerd worden. Ze hebben tijdens de winter veel van hun reserves verbruikt en zijn nu het meest kwetsbaar. Koi sterven meestal niet in de winter, maar in de lente als de natuur weer op gang komt en ze door verzwakking vatbaarder zijn voor bacteriële en parasitaire aanvallen.
Parasieten zijn veel sneller actief dan vissen en gaan op zoek naar een gastheer, uw Koi. Observeer ze daarom goed. Gaan ze springen, schuren of in een hoek hangen, zorg dan dat je snel een ANTI-PARASITAIR KUURTJE geeft. Liefst ook een ANTI-WORMMIDDEL tegen kieuw- en huidwormen. Vele hobbyisten doen dit gewoon preventief in de lente. Wie over een microscoop beschikt, heeft de mogelijkheid om eerst een afstrijkje te maken. Zo ziet men welke specifieke parasieten de Koi belagen en kan men gericht behandelen.

Waterverbeteraars:

Na de ANTI-PARASITAIRE KUUR is het noodzakelijk om de bacteriecultuur in je biologische filter bij te sturen met bv. BACTOPLUS of MICROBE-LIFT, die het nitrificatieproces terug op gang zal brengen. Dit zal de filter terug doen rijpen en evenwicht in het vijverwater brengen.

UV-filters:

De lampen in je UV-filter gaan doorgaans negen maanden mee. Het is dan ook noodzakelijk dat we in maart of april de UV lampen vervangen. Ze zullen dan een vol seizoen hun werk kunnen doen en je vijver helder houden. Wie dit vergeet zal merken dat het vijverwater snel groen wordt.

De NKG anti-parasitaire kuur. Het NKG anti-wormmiddel tegen kieuw- en huidwormen. Het NKG anti-draadalgmiddel. Filterbacteriën en speciale bacteriën voor het verwijderen van bodemslib en biologisch afval. UV vervanglampen in alle maten. De NKG Koi Super Health en Koi Multi-Vitamine producten om de Koi snel in conditie te brengen. Speciale lentevoeders en de vele andere Koi verzorgingsproducten. We hebben dit allemaal voor u klaar staan.